Biotechnische dagen

11 en 12 november 2021 

Congrescentrum 1931, 's-Hertogenbosch

Programma

Op 11 en 12 november worden de Biotechnische Dagen 2021 georganiseerd. Het congres vindt plaats in Congrescentrum 1931 in ’s-Hertogenbosch. Bijgaand programma heeft de commissie met veel zorg heeft samengesteld. Het programma van 11 en 12 november is nagenoeg gelijk op de laatste ‘out of the box lezing’ na omdat het de bedoeling is dat je één van beide dagen het congres gaat bezoeken. Download het programma

Testen voor toegang

Uiteraard vinden wij het belangrijk om ook tijdens de Biotechnische Dagen een corona-uitbraak buiten de deur te houden. Wij hechten er daarom aan dat deelnemers bij aankomst in Congrescentrum 1931 een geldig Corona-toegangsbewijs kunnen laten zien. Op vertoon van het vaccinatiebewijs of recent negatieve test via GGD of Testen voor Toegang (minder dan 24 uur voor aanvang) kun je naar binnen.

Registratie

Houd daarbij rekening met het volgende:

 1. Je kunt je aanmelden voor één van de twee Biotechnische Dagen: donderdag 11 november óf vrijdag 12 november;
 2. Per dag kunnen er maximaal 300 personen deelnemen (vol = vol);
 3. Je kunt je enkel als individu aanmelden (dus niet als groep);
 4. Je bent zelf verantwoordelijk voor de juistheid van de gegevens;
 5. Het inschrijfgeld bedraagt € 125 voor DALAS leden, € 150 voor niet-DALAS leden, en € 55 voor studenten;
 6. Wanneer je de inschrijvingskosten bij je werkgever declareert, let er dan op dat ook het factuuradres en eventueel kostenplaatsnummer juist worden ingevuld;
 7. Het inschrijfgeld dient direct bij aanmelding online per iDeal te worden voldaan;
 8. Na betaling ontvang je automatisch een e-mail bevestiging met de factuur en de bevestiging van je inschrijving.

Annuleringsvoorwaarden

Ben je onverwachts verhinderd? Dan zijn dit de annuleringsvoorwaarden.
Je inschrijving is bindend. Echter, mocht je onverwachts alsnog verhinderd zijn, dan kun je kosteloos tot uiterlijk 31 oktober 2021 via het registratiesysteem een collega als vervanger doorgeven. Onthoud daarom je inloggegevens goed.
Heb je geen vervanger en moet je annuleren, dan is dat mogelijk tot uiterlijk 31 oktober 2021 door een e-mail te sturen naar congresbureau@dalas.nl. Het betaalde bedrag, minus € 25,- administratiekosten, wordt dan na de Biotechnische Dagen teruggestort. 

Bij annulering na 31 oktober 2021 of in geval van no show heb je geen recht meer op restitutie van het inschrijfgeld.

Tot slot

Wil je verzekerd zijn van deelname aan een van de Biotechnische Dagen, meld je dan snel aan.

Posters

En tot slot is het natuurlijk harstikke leuk om zelf ook actief te zijn op het congres. Dit jaar nog geen workshops maar gelukkig gaat de posterpresentatie wel gewoon door. Vind je het leuk om iets over je werk, je onderzoek of het instituut waar je werkt te vertellen dan kan dat met een poster. Je kunt je hiervoor aanmelden wanneer je je gaat registeren.

Speciaal voor degene die voor het eerst een poster maken en daar nog niet zoveel ervaring mee hebben, hebben we voorbeeldposters gemaakt voor je onderzoek of bedrijf. Natuurlijk hoef je ze niet te gebruiken maar zie het als een helpende hand.

Die helpende hand kun je ook vinden bij de commissie. Als je een mailtje stuurt naar congresbureau@dalas.nl dan wordt dat doorgestuurd naar Anne Paulien en Tanya, die al je vragen over de postersessie kunnen beantwoorden. Succes, we hopen een groot aantal posters tegemoet te zien.

Biotechnische dagen

Onder de vlag van DALAS wordt jaarlijks een 2-daags congres georganiseerd waaraan rond de 350 leden per dag (rond 650 unieke bezoekers) deelnemen.

De opzet van dit congres is om door middel van lezingen en workshops ruim aandacht te besteden aan proefdier(model)keuze, proefopzet, bijzondere of experimentele technieken, anesthesie, analgesie, huisvesting, verzorging en behandeling van de proefdieren, en alternatieven voor dierproeven. Het beschrijven van het wetenschappelijke doel en resultaat van het onderzoek is daarbij meer een middel. De lezingen worden plenair, voor alle deelnemers tegelijk gehouden.

De workshops worden interactief en educatief ingevuld en vinden plaats in parallelsessies. Het idee achter de workshops is ook om in te spelen op de eisen in de Wet op de Dierproeven. Hierin is beschreven dat bijscholing (Leven Lang Leren) van de personen die met proefdieren werken aangetoond moet kunnen worden. Aan de deelnemers van de workshops wordt na afloop dan ook een deelnamecertificaat uitgereikt.

Word lid van DALAS

 • Je ontvangt Biotechniek zes keer per jaar
 • Je krijgt korting bij inschrijving voor de Biotechnische Dagen
 • Mag je deelnemen aan Themadagen
 • Het DALAS-lidmaatschap is 25 euro per jaar
 • Combineer je lidmaatschap met het Engelstalige tijdschrift Laboratory Animals
 • Toegang tot het besloten gedeelte van de website
Word lid