Themadagen

Informatie

 • De commissie Themadagen organiseert eenmaal per jaar een Themadag voor leden van DALAS. Maar ook leden van BCLAS, onze Belgische collega's, zijn van harte welkom!

  Via lezingen door professionals en een interactief programma verdiep je je kennis en/of vaardigheden van een bepaald onderwerp in ons vakgebied. Themadagen zijn laagdrempelig. Zo kun je gemakkelijk en actief informatie en ervaringen uitwisselen met andere vakgenoten.

  De Themadagen zijn kleinschaliger en interactiever van opzet dan de jaarlijks georganiseerde Biotechnische Dagen. Zo is het aantal deelnemers beperkt tot maximaal 50 en wordt gekozen voor één thema. Als deelnemer denk en doe je actief mee. De thema's die behandeld worden zijn onderwerpen die leven onder onze leden en afkomstig uit de alledaagse praktijk van de biotechnicus, analist en proefdierverzorger.

  De eerste echte Themadag werd gehouden op 18 mei 1995. Het onderwerp was: 'Het varken als proefdier'. Sindsdien zijn er vele boeiende thema’s op verschillende leuke locaties de revue gepasseerd, zoals:

 • Welzijnskompas
 • Soort specifiek gedrag
 • Training van proefdieren

Themadagen worden vooraf tijdig aangekondigd op de Biotechnische dagen, via deze website, een DALAS nieuwsbrief en in het vakblad Biotechniek. Ook worden er posters met alle informatie verspreid onder instituten en/of bedrijven waar proefdieronderzoek wordt verricht via de commissie coördinatoren. Heb je vragen, opmerkingen of suggesties voor een nieuw onderwerp voor een Themadag? Of wil je zelf graag een presentatie geven? Stuur ons dan een e-mail themadagen@dalas.nl.

Inschrijven themadag

Inschrijving voor een themadag vindt plaats via een eventure link op de DALAS website.

Deelnemers krijgen minimaal 1 week voor de themadag het definitieve programma en locatie toegezonden.

Gehele of gedeeltelijke overname, plaatsing op andere sites, verveelvoudiging op welke andere wijze dan ook en/of commercieel gebruik van beeldmateriaal en/of tekst van een themadag is niet toegestaan.

Graag tot ziens op onze volgende themadag!


Word nu lid van DALAS

 • U ontvangt Biotechniek 6 keer per jaar
 • krijg je korting op veel DALAS-activiteiten
 • krijg je toegang tot MyDALAS
 • kun je deelnemen aan de activiteiten rond de “Tech week”
Word lid