Biotechnische dag - Livestream

De Biotechnische Dagen gaan door en dit jaar in een online versie! 

Onlineversie?
Vanuit Hotel Papendal zal op dinsdag 24 november een interactieve livestream uitzending verzorgd worden waar de vaste onderdelen van de Biotechnische Dagen op een alternatieve maar hopelijk herkenbare manier terug zullen komen. We hebben lezingen, een paneldiscussie waar jouw inbreng van groot belang is, mogelijkheden om kennis te maken met de nieuw producten van bedrijven en natuurlijk de goodiebag.

Moet ik me inschrijven?
Jazeker, de gratis inschrijving zorgt ervoor dat wij weten wie er allemaal meedoet met dit evenement en nog belangrijker, wij kunnen je de benodigde informatie zoals bijv. de link naar het livestreamevent en chatbox sturen. Je kunt vanaf nu inschrijven!

Programma….een tipje van de sluier
Het wordt een compact programma met twee lezingen, discussies via de livestream en een rondetafelgesprek waarbij, onder begeleiding van een dagvoorzitter, jouw vragen vanuit de chatroom besproken worden. Daarnaast ontbreken natuurlijk de prijsuitreikingen niet, zijn er verschillende pitches vanuit bedrijven en zenden we de frontberichten uit.

Frontberichten
Je kent ze waarschijnlijk wel uit de coronatijd waar het zorgpersoneel van verschillende instellingen via een zelfgemaakt filmpje lieten zien hoe de wereld er buiten de veilige thuissituatie uitzag. Dat de dierverzorgers een vergeten groep waren in de hele discussie over essentiële beroepen is jammer. Juist omdat het fijn is om van elkaar te horen hoe het in andere instituten/instellingen is gegaan tijdens de coronalockdown maken we onze eigen frontberichten! Wil je meedoen en je verhaal delen, neem dan contact op via info@dalas.nl ovv frontberichten. Dan sturen wij je de filminstructies toe.

Bedrijfspitches
Natuurlijk mis je de gang over de infomarkt en de kennismaking met nieuwe producten. Ook daar hebben we de onlineversie voor bedacht. Bedrijven laten via een korte pitch zien welke nieuwe producten op de markt gaan komen en de toepassing ervan.

Prijzen
Ook dit jaar zijn er prijzen uit te reiken. Denk aan de prijs voor het beste artikel, de Henk Stol- prijs en de alternatievenprijs. Er zijn veel ideeën over hoe we dit op een leuke manier kunnen doen, we gaan jullie verrassen.

Tja en dan …
Zit je de hele middag alleen achter je laptop, hoezo is dat leuk? Omdat dat het inderdaad minder leuk is hebben we daar wat op bedacht. Net als jouw collega’s ben je wellicht inmiddels weer aan het werk en het lijkt ons een leuk idee als jullie gezamenlijk op een centrale plek in de instelling (met uiteraard genoeg ruimte om de 1,5 m te waarborgen) dit evenement gaan beleven. We willen hierbij de coördinatoren vragen hierbij te assisteren.

Nu aanmelden!
Achter de schermen zijn wij momenteel superdruk om dit evenement vorm te geven. De livestream versie is voor ons ook een nieuwe ervaring. Om ons te helpen zou het fijn zijn wanneer je je meteen aanmeldt. Dan weten we waar we het voor doen en kunnen we verder. Aanmelden kan hier en tot uiterlijk 20 november a.s.. 

Bij de registratie heb je je lidmaatschapnummer nodig, hou deze dus bij de hand. Weet je je lidmaatschapnummer niet, dan kun je dat opvragen bij ledenadministratie@dalas.nl. Er zijn overigens geen kosten verbonden aan de aanmelding en deelname.

Mocht je nog vragen hebben? Mail ons gerust!
congresbureau@dalas.nl

Biotechnische dagen

Onder de vlag van DALAS wordt jaarlijks een 2-daags congres georganiseerd waaraan rond de 350 leden per dag (rond 650 unieke bezoekers) deelnemen.

De opzet van dit congres is om door middel van lezingen en workshops ruim aandacht te besteden aan proefdier(model)keuze, proefopzet, bijzondere of experimentele technieken, anesthesie, analgesie, huisvesting, verzorging en behandeling van de proefdieren, en alternatieven voor dierproeven. Het beschrijven van het wetenschappelijke doel en resultaat van het onderzoek is daarbij meer een middel. De lezingen worden plenair, voor alle deelnemers tegelijk gehouden.

De workshops worden interactief en educatief ingevuld en vinden plaats in parallelsessies. Het idee achter de workshops is ook om in te spelen op de eisen in de Wet op de Dierproeven. Hierin is beschreven dat bijscholing (Leven Lang Leren) van de personen die met proefdieren werken aangetoond moet kunnen worden. Aan de deelnemers van de workshops wordt na afloop dan ook een deelnamecertificaat uitgereikt.

Word lid van DALAS

  • U ontvangt Biotechniek 6 keer per jaar
  • krijg je korting bij inschrijving voor de Biotechnische Dagen
  • mag je deelnemen aan Themadagen
  • toegang tot myBV
Word lid