Harry Blom-beraad

Ben je lid van een IvD, onderzoeker, biotechnicus of analist, of vanuit een andere rol direct betrokken bij dierproeven? NCad en IvD-Platform nodigen je uit om tijdens een Harry Blom-beraad kennis, ervaringen en visies over dierenwelzijn en kwaliteit, met elkaar te delen. Het beraad is informatief, inspirerend en laagdrempelig.

 De in 2018 overleden proefdierdeskundige Harry Blom maakte zich sterk om binnen het dierexperimentele werkveld actief kennis met elkaar te delen en dilemma’s te adresseren. Vanwege zijn bijdrage aan het werkveld hebben we samen met het NCad gemeend een speciaal beraad over verschillende aspecten van dierenwelzijn naar hem te vernoemen.

In elk Harry Blom-beraad wordt een dilemma in de huidige onderzoekspraktijk vanuit verschillende oogpunten belicht. En gaan we de discussie met elkaar aan. Dit kan leiden tot een adviestraject door het NCad, de vorming van een werkgroep of een andere actie, maar het beraad is daar niet primair op gericht. Elke bijeenkomst organiseren we op een prettige locatie onder het genot van een hapje en een drankje.


SAVE-THE-DATE 4e HARRY BLOM-BERAAD:

Dinsdag 15 juni – online – 15.00 tot 17.00 uur

De invloed van het Microbioom op dierproeven

Het microbioom heeft invloed op je proefdier en mogelijk ook op de uitkomsten van je dierproef. Wat weet je hier eigenlijk van?
Tijdens het volgende Harry Blom-beraad gaan we het hebben over de mogelijke invloed van het microbioom op de resultaten van dierproeven. We hebben drie interessante sprekers die voorbeelden uit de praktijk zullen presenteren. Kom daarom ook en doe online mee aan de discussie.

Voor wie bedoeld?
De bijeenkomst is bedoeld voor direct betrokkenen bij dierproefonderzoek zoals IvD-leden, onderzoekers en biotechnici. Naast de presentaties van de sprekers is het doel van de bijeenkomst het delen van kennis en ervaringen. Hiermee leveren we een bijdrage aan beter onderzoek en een betere onderzoeksopzet. De bijeenkomst wordt informatief, leuk en laagdrempelig.

Reserveer 15 juni in je agenda en stuur deze aankondiging door. 
Noteer 15 juni alvast in je agenda en stuur deze aankondiging door naar andere geïnteresseerden in jouw netwerk. Het programma en nadere informatie over het inschrijven voor deze online bijeenkomst volgen spoedig.

Over het Harry Blom-beraad
Harry Blom-beraden worden georganiseerd door het IvD-Platform en het NCad. De in 2018 overleden oud-proefdierdeskundige Harry Blom maakte zich sterk om binnen het dierexperimentele werkveld actief kennis met elkaar te delen en dilemma’s te adresseren. In het halfjaarlijkse Harry Blom-beraad wordt een onderwerp in de huidige onderzoekspraktijk vanuit verschillende oogpunten belicht.


Meld u aan voor het 4e Harry Blom-beraad

Het microbioom heeft invloed op uw proefdier. En misschien ook op de resultaten van uw dierproef. Bent u direct betrokken bij dierproefonderzoek? En bent u benieuwd naar de invloed van het microbioom? Meld u dan nu aan voor het 4e Harry Blom-beraad op 15 juni 2021 van 15:00 tot 17:00 uur.

Met voorbeelden uit de praktijk vertellen 3 sprekers u hier over. Hebben seizoenen bijvoorbeeld invloed op het microbioom? Op deze en andere vragen krijgt u antwoord tijdens het beraad. U kunt ook uw eigen kennis en ervaringen delen.

Programma

Dagvoorzitter Monique Janssens (lid NCad) leidt het programma. Na een inleiding door Leonie van Rijt (voorzitter IvD-Platform) komen de volgende sprekers komen aan het woord:

  • Dr. Marcel de Zoete, universitair hoofddocent van Universiteit Utrecht. Hij vertelt over de invloed van het microbioom op specifieke ziektemodellen, zoals darmkanker.
  • Dr. Debby Koonen, universitair docent van het UMCG. Zij gaat in op de rol van het microbioom bij de ontwikkeling van artherosclerose.
  • Dr. Maurine Dietz, onderzoeker aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zij vertelt over seizoensvariatie in gastheer en microbiomen.

Harry Blom

De halfjaarlijkse bijeenkomsten zijn vernoemd naar proefdierdeskundige Harry Blom. Hij wilde graag dat mensen binnen het dierexperimentele werkveld kennis met elkaar delen. Elk Harry Blom-beraad behandelt een ander onderwerp. Het Nationaal Comité advies dierproevenbeleid (NCad) organiseert samen met het IvD-Platform (Instantie voor Dierenwelzijn) het 4e Harry Blom-beraad.

Meld u aan

Wilt u bij deze online bijeenkomst zijn? Meld u dan nhttps://channel.royalcast.com/landingpage/rvo/20210615_1/u aan.


Word lid van DALAS

  • Je ontvangt Biotechniek zes keer per jaar
  • Je krijgt korting bij inschrijving voor de Biotechnische Dagen
  • Mag je deelnemen aan Themadagen
  • Het DALAS-lidmaatschap is 25 euro per jaar
  • Combineer je lidmaatschap met het Engelstalige tijdschrift Laboratory Animals
  • Toegang tot het besloten gedeelte van de website
Word lid