Proefdierverzorger

Help onze onderzoekers in de strijd tegen kanker!

In het meest moderne proefdierhuis van Nederland fokken en verzorgen we proefdieren (muizen en ratten) van het Nederlands Kanker Instituut (NKI), het onderzoeksinstituut van het Antoni van Leeuwenhoek (AVL). Werken bij het NKI-AVL betekent dat je in dienst bent bij een befaamd en innovatief onderzoeksinstituut en ziekenhuis dat internationale bekendheid geniet.

Om het proefdieronderzoek zo goed mogelijk te ondersteunen met maximale aandacht voor dierenwelzijn, werken onze 45 medewerkers samen vanuit verschillende functies. Er zijn 3 dierverzorgende teams; een analisten team, meerdere dierenartsen, een logistieke afdeling en een eigen secretariaat. Binnen de afdeling dierverzorging hebben we een eigen fok-afdeling (SOPF), een research afdeling (SPF), een aparte DMII en een heus ‘muizenziekenhuis’. Hier worden onder andere interventie studies gedaan waarbij gebruik wordt gemaakt van medische beeldvorming, welke vergelijkbaar zijn aan die van een gewoon ziekenhuis, maar dan op muizenformaat!

Als proefdierverzorger ben je de schakel tussen proefdier en wetenschappelijk onderzoeker. Onze teams bestaan uit proefdierverzorgers in opleiding (BBL’ers), (senior) dierverzorgers en biotechnici. Gedurende je carrière zijn er diverse mogelijkheden om je te ontwikkelen binnen fok/research/biotechniek, maar ook bijvoorbeeld als trainer of fok-coördinator. Genoeg doorgroeimogelijkheden dus!

Jouw functie

 • Verzorgen en huisvesten van de proefdieren;
 • Reinigen en desinfecteren van dierverblijven en materialen;
 • Administratieve werkzaamheden in het kader van welzijns- en proefdierregistratie;
 • Uitvoeren van taken van onderzoekers ten behoeve van huisvesting en dierenwelzijn;
 • Informeren van de onderzoekers over werkwijzen en procedures.

Daarnaast:

 • Fokafdeling: Sexen/spenen pups, biopten afnemen, uitvoeren fokopdrachten, instandhouding- en productiefok. Mogelijkheden voor meedenken aan fokvraagstukken en eigen beheer;
 • Research afdeling: transgenese, cryopreservatie en IVF, sexen/spenen van pups, mogelijkheden voor hulp aan onderzoekers, biotechnische handelingen en het leren geven van trainingen;
 • Muizenziekenhuis en imaging afdeling. Mogelijkheid om je te bekwamen in diverse biotechnische technieken en het geven van trainingen. Daarnaast werk je samen met onderzoekers en een team analisten die je ondersteunt middels biotechnische handelingen.

Jouw profiel
We zoeken een proefdierverzorger met hart voor de dieren en gevoel voor kwaliteit. Spreekt de uitdaging je aan en herken je jezelf in onderstaande voorwaarden, dan nodigen wij je graag uit voor een kennismaking:

 • Opleiding proefdierenverzorging minimaal MBO niveau 3 (WOD artikel 12/13F, of artikel 6). Mocht je niet in het bezit zijn van eerder genoemde artikelen, kijk dan naar onze vacature van Proefdierverzorger BBL’er, klik hier;
 • Je bent flexibel en hebt een dienstverlenende instelling;
 • Je vindt het leuk om te schakelen tussen dienstverlenende rol, de bewakende rol en de adviserende rol richting onderzoekers;
 • Je bent een teamplayer en ook bereid om in het weekend te werken.

Jouw ontwikkelingsmogelijkheden en arbeidsvoorwaarden
Jouw salaris zal, afhankelijk van ervaring, tussen € 2.044,- en € 2.741,- bruto per maand bedragen op basis van een 36-urige werkweek. Dit is conform FWG 30 van CAO Ziekhuizen.
Dit bedrag is exclusief je vakantiegeld (8,33%) en dertiende maand (8,33%) en conform FWG 30, CAO ziekenhuizen.

Interesse?
Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met onze recruiter Carly DeSantis, via de afdeling recruitment, telefoonnummer 020 512 1608.

Een aanstellingskeuring proefdierallergie maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Redactie | februari 08, 2021