FELASA - bloedafname technieken bij knaagdieren

Beste leden van DALAS,

DALAS is aangesloten bij de Europese koepel van proefdierkundige verenigingen: FELASA (zie www.felasa.eu). FELASA wil o.a. kennis delen die bijdraagt aan verantwoord proefdiergebruik.

Eén van de manieren waarop kennis gebundeld en vervolgens gedeeld wordt is door middel van werkgroepen. Zie hiervoor het tabje “Working Groups” op genoemde website.

Wat doet zo’n werkgroep?

Een werkgroep bestaat uit 6 leden waaronder een voorzitter. Elke proefdierkundige vereniging in de EU, aangesloten bij FELASA, kan één persoon nomineren voor deelname aan deze werkgroep. De werkgroep bestaat tijdelijk, krijgt een specifieke opdracht, buigt zich over een afgebakend onderwerp en deelt tenslotte de conclusies in een document dat gepubliceerd wordt.

Op dit moment is de FELASA Working group on Blood sampling of rodents in oprichting. Deze werkgroep heeft tot doel om de FELASA richtlijnop het gebied van bloedafnametechnieken, die stamt uit de jaren 90,  weer up to date te maken.

Het opstarten van een nieuwe werkgroep betekent, dat er leden gezocht worden om deze werkgroep te bemensen. DALAS heeft de mogelijkheid hier één persoon voor te nomineren. 

Deelname aan de werkgroep zal een tijdsinvestering betekenen, maar levert je ook contact met collega’s uit Europa en een publicatie op.

Ben je lid van DALAS en heb je aantoonbaar ervaring met bloedafname technieken bij knaagdieren? Ben je geïnteresseerd in deelname aan deze Europese werkgroep? Of ken je een collega die veel kennis heeft over dit onderwerp? Neem dan uiterlijk 8 februari 2021 contact op met Fuus Thate (fuus.thate@wur.nl)  voor verdere informatie.


Redactie | januari 20, 2021