Dierverzorger

Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica – Swammerdam Instituut voor Life Sciences

 • Publicatiedatum    6 april 2021
 • Sluitingsdatum    26 april 2021
 • Opleidingsniveau    mbo
 • Functieomvang    38 uur per week
 • Salarisindicatie    €2.052 tot €2.853 bruto per maand
 • Vacaturenummer    21-220

Ben jij de proefdierverzorger die graag wil bijdragen aan fundamenteel en toegepast wetenschappelijk onderzoek en een belangrijke rol wil spelen in ons Instituut? Staat dierenwelzijn hoog in je vaandel en heb je oog voor detail in de zorg voor proefdieren? Dan zijn wij op zoek naar jou.

Wat ga je doen?

Binnen het Swammerdam Institute voor Life Sciences (SILS) zijn we op zoek naar een proactieve en enthousiaste dierverzorger. Samen met onderzoekers ben jij verantwoordelijk voor de juiste verzorging, voeding en observatie van de gezondheid en het welzijn van onze proefdieren.

Je begeleidt, in samenwerking met onderzoekers van verschillende nationaliteiten en onderzoeksgroepen, de dieren tijdens hun gehele levenscyclus. Deze praktische verzorgingstaken zijn jouw verantwoordelijkheid, waarbij het een pre is als je eenvoudige biotechnische handelingen uit kunt voeren.

De baan vereist fysieke inspanning.

Jouw taken en verantwoordelijkheden zijn:

 • het dagelijks schoonhouden van de dierverblijven en kooien;
 • het observeren van de dieren, met name muizen en ratten;
 • het verzorgen van eten en drinken voor de dieren;
 • administratie met betrekking tot de bestelling en registratie van dieren;
 • het verrichten van eenvoudige biotechnische handelingen;
 • uitvoeren van operaties ter verkrijging van materialen, met fixatie technieken;
 • inzetten en opzetten van GGO fok en de daarbij behorende administratie voeren;
 • uitvoeren en opzetten van oorknippen voor GGO administratie in de stal en de opzet op genotypering;
 • onderwijs verzorgen in de proefdierkunde (WOD) cursus.

Wij vragen

Je  bent minimaal in het bezit van een afgeronde opleiding dierverzorging/biotechniek (mbo) of vergelijkbare kwalificaties. Verder ben je in het bezit van certificaat conform art. 12 WOD of art. 13F WOD proefdierverzorger (is een pre) en is het een pre als je relevante werkervaring hebt.

Ook vragen wij dat je:

 • een goede beheersing hebt van de Nederlandse taal in woord en geschrift en basisbegrip van de Engelse taal;
 • een teamplayer bent die ook zeer goed zelfstandig kan werken;
 • in staat bent goed en zorgvuldig te communiceren met en naar betrokken onderzoekers en IvD;
 • nauwkeurig en precies bent en beschikt over een groot verantwoordelijkheidsgevoel;
 • stressbestendig;
 • affiniteit hebt met wetenschappelijk onderzoek.

Ons aanbod

We bieden een tijdelijk dienstverband van een jaar voor 38 uur per week, bij voorkeur met ingang van 1 juni 2021. Indien we jouw functioneren en geschiktheid voor de functie na een jaar positief beoordelen, volgt aansluitend een vast dienstverband.

Je salaris bedraagt, afhankelijk van relevante werkervaring, bij aanvang van het dienstverband, €2.052 tot € 2.853 (schaal 6) op basis van volledige werktijd (38 uur per week). Dit is exclusief 8 % vakantie- en 8,3 % eindejaarsuitkering. De Cao Nederlandse Universiteiten is van toepassing.

Nieuwsgierig naar onze organisatie en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een ruime vakantieregeling en ontwikkelmogelijkheden? Hier lees je meer over werken bij de FNWI.

Over de FNWI en het Swammerdam Instituut voor Life Sciences

Medewerkers van de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica (FNWI) worden gedreven door een gedeelde passie om uit te vinden hoe de wereld in elkaar zit. Onze acht onderzoeksinstituten beslaan de hele breedte van de bètawetenschappen: van astronomie en natuurkunde, tot levens- en aardwetenschappen, moleculaire wetenschappen, wiskunde en de informatiewetenschappen. Of we nu bezig zijn de oorsprong en bouwblokken van het leven te ontrafelen of aan de basis staan van de technologie voor de toekomst, we vinden elkaar in een onbegrensde nieuwsgierigheid. Met zo’n 1.600 medewerkers zetten we ons dagelijks in om onze kennis en nieuwsgierigheid over te brengen aan de ruim 7.000 studenten in de bachelor- en masteropleidingen die we aanbieden op onze Amsterdam Science Park campus. Zo leiden we de volgende generatie van wetenschappers op en inspireren we hen aan de start van hun eigen ontdekkingstocht.

Het Swammerdam Institute for Life Sciences (SILS) is een instituut van de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica. De ongeveer 240 medewerkers werken in 16 onderzoeksgroepen die onderzoek doen op één van de 4 thema’s: Microbiology, Cell & Systems Biology, Green Life Sciences en Neuroscience. Een deel hiervan werkt met (dier)modellen voor fundamenteel onderzoek naar (de mechanismes van) perceptie en aandacht, cognitie en Alzheimer, depressie, ontwikkelingsbiologie, stamcellen en kanker.

Vragen?

Heb je nog vragen over de functie of wil je meer weten over ons instituut? Neem dan contact op met:

•    dr. Rob de Heus

Sollicitatie

Als werkgever handhaaft de UvA een beleid van gelijke kansen. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons volledig in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We koesteren de onderzoekende geest en het doorzettingsvermogen en laten de ruimte om door te vragen. Bij ons vormen nieuwsgierigheid en creativiteit de heersende cultuur.

De UvA is op grond van de Wet Arbeid Vreemdelingen verplicht om voor niet-wetenschappelijke functies binnen de EU te werven. Behoor je niet tot een van de EU landen (inclusief Noorwegen en Zwitserland) dan heeft het geen zin om te solliciteren.

Herken je je in dit profiel? Dan ontvangen wij graag uiterlijk 26 april 2021 jouw brief en cv in .pdf via onderstaande link. We vragen je in je cv ook de maanden (niet alleen de jaren) bij opleiding(en) en werkervaring te vermelden.

De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden in mei 2021.

Solliciteer nu

Wij stellen acquisitie niet op prijs


Redactie | april 06, 2021