Dierexperimenteel analist

Help onze onderzoekers in de strijd tegen kanker!
In het meest moderne proefdierhuis van Nederland fokken en verzorgen we proefdieren (muizen en ratten) van het Nederlands Kanker Instituut (NKI), het onderzoeksinstituut van het Antoni van Leeuwenhoek (AVL). Werken bij het NKI-AVL betekent dat je in dienst bent bij een befaamd en innovatief onderzoeksinstituut en ziekenhuis dat internationale bekendheid geniet.

Jouw functie
Wij zijn op zoek naar een analist voor de preklinische Interventie Unit van de Mouse Clinic for Cancer and Aging research (MCCA). Deze afdeling is een samenwerking tussen het Nederlands Kanker Instituut (NKI) en het ERIBA in Groningen. In het NKI richten wij ons op het uitvoeren van preklinisch interventie studies in muismodellen voor verscheidene kankertypes, met als doel het ontwikkelen en testen van nieuwe anti-kanker therapieën.

Binnen de MCCA is een mouse clinic aanwezig en met hulp van alle aanwezig apparatuur onderzoeken wij de invloed van verschillende mutaties in tumoren op de werkzaamheid van kankertherapie. Wij maken gebruik van geavanceerde muismodellen die dienen als surrogaat kankerpatiënten en op deze manier kunnen we nieuwe anti-kanker therapieën valideren. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met wetenschappers en farmaceutische bedrijven en samen met hen wordt een preklinische interventie studie ontworpen, gepland en uitgevoerd.

De faciliteit bestaat uit een imaging unit, die is uitgerust met radiotherapie apparatuur en geavanceerde imagingsystemen, en een interventie unit. In deze units worden de muizen behandeld op een manier die vergelijkbaar is met de behandeling van patiënten in de kliniek. Als analist zal je volledig meedraaien in de verschillende onderdelen van dit proces.

Je komt te werken in een team van acht enthousiaste analisten, waarbij jij samen met je collega analisten verantwoordelijk bent voor de operaties, de gezondheidsbewaking en het behandelen van de muizen. Verder maak je gebruik van in vivo imaging, voer je secties uit op de muizen en houd je de database bij.

Jouw profiel
Spreekt de uitdaging je aan en herken je jezelf in onderstaande voorwaarden, dan nodigen wij je graag uit voor een kennismaking:

  • Je hebt een MLO of HLO opleiding afgerond en je hebt affiniteit en/of ervaring in het werken met proefdieren (Artikel 9 of 12 bevoegd, Wet op Dierproeven);
  • Je bent flexibel, leergierig en organisatorisch sterk;
  • Je werkt goed samen in een team;
  • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, zowel in het Engels als in het Nederlands;
  • Je bent nauwkeurig in rapportering en je bent handig met computer(systemen).


Jouw ontwikkelingsmogelijkheden en arbeidsvoorwaarden
Het NKI is een onderzoeksinstituut waar op veel verschillende vlakken onderzoek wordt verricht naar kanker. Het is een uitdagende werkomgeving met internationale bekendheid en diverse opleidingsmogelijkheden.

Wij bieden een dienstverband voor 1 jaar, met de mogelijkheid tot verlenging. De basis voor de arbeidsvoorwaarden is conform de CAO ziekenhuizen. Salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, tussen € 2.044,- en € 3.322,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek. Dit is conform FWG 40 en 45 en inschaling gebeurd op basis van werkervaring. Dit bruto bedrag is exclusief je vakantiegeld (8,33%) en dertiende maand (8,33%).

Interesse?
Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met onze recruiter Carly DeSantis, via de afdeling recruitment, telefoonnummer 020 512 1608.

Een aanstellingskeuring proefdierallergie maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.


Redactie | februari 08, 2021