Biotechnicus - In vivo

Al 70 jaar werken de medewerkers van Charles River samen om te helpen bij het ontdekken, ontwikkelen en veilig maken van nieuwe geneesmiddelen. Wanneer u bij onze familie komt, heeft u een belangrijke impact op de gezondheid en het welzijn van mensen over de hele wereld. Of uw achtergrond in levenswetenschappen, financiën, IT, verkoop of een ander gebied is, uw vaardigheden spelen een belangrijke rol in het werk dat we uitvoeren. In ruil hiervoor helpen wij u een carrière op te bouwen waar u over gepassioneerd kunt voelen.

 

Baan Samenvatting

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega voor ons team in Groningen.

PROEFDIERVERZORGER/ BIOTECHNICUS

Je werkt in een team van Biotechnici dat verantwoordelijk is voor het uitvoeren van experimenten waarbij verschillende microchirurgische en in vivo technieken worden toegepast. Het team werkt continu aan het verfijnen en optimaliseren van de bestaande technieken. Daarnaast ben je als team verantwoordelijk voor het uitvoeren van dierexperimenteel werk om potentiele nieuwe geneesmiddelen te testen.

Je taken:
- Zorgdragen voor huisvesting, verzorging van knaagdieren
- Het monitoren van dierenwelzijn
- Het verrichten van basale injectie technieken bij knaagdieren
- Voorbereiden en assisteren bij experimenten

Ben je een afgestudeerd BIOTECHNICUS? Dan hebben we je nóg meer uitdaging te bieden!
Onderstaande werkzaamheden behoren dan ook tot je taken pakket:
- Uitvoeren van (stereotactische) operaties op knaagdieren
- Het verrichten van alle voorkomende injectietechnieken
- Het begeleiden en uitvoeren van experimenten

Wat wij vragen:
- Een afgeronde opleiding proefdierverzorger/biotechnicus artikel 13f
- Affiniteit met dieren en dierenwelzijn
- Zelfstandig kunnen functioneren binnen een team
- Een flexibele en kwaliteitsbewuste instelling
- Interesse om je verder te ontwikkelen in je vakgebied
- De bereidheid om onregelmatig- en weekendwerk te verrichten

Ons aanbod:
- Een uitdagende, zelfstandige functie in een dynamische omgeving
- De mogelijkheid je verder te ontwikkelen in je vakgebied
- Een open bedrijfscultuur en een plezierige, informele sfeer

Over Discovery

De discovery bij Charles River heeft zich in de branche bewezen, met de succesvolle ontwikkeling van nieuwe therapieën, meer dan 320 octrooien en levering van 74 kandidaat-geneesmiddelen aan sponsors in de afgelopen 17 jaar. Met de steun van meer dan 650 wetenschappers gebruikt onze complete en geïntegreerde portefeuille de allernieuwste technologie en platformen voor het aanbieden van diensten op het gebied van chemie, biologie en farmacologie die cliënten terzijde staan, vanaf de eerste fasen van 'hit identification' tot en met experimentele nieuwe geneesmiddelen (IND). Onze cliëntgerichte, collaboratieve aanpak resulteert in werkelijke partnerships waarin problemen worden voorzien, obstakels worden weggenomen en wij samen met de cliënt op pad gaan om nieuwe geneesmiddelen op de markt te brengen.

Over Charles River

Charles River is een organisatie die op contract onderzoek naar vroege fasen verricht (CRO). Wij hebben op ons fundament van proefdieren, geneeskunde en wetenschap voortgebouwd om een brede portefeuille van discovery- en veiligheidsbeoordelingsdiensten te ontwikkelen (zowel Good Laboratory Practice (GLP) als non-GLP) en onze cliënten te helpen, van de inventarisatie van targets tot preklinische ontwikkeling. Charles River levert tevens een verzameling producten en diensten die tegemoetkomen aan de behoeften van onze cliënten op het gebied van klinisch laboratoriumonderzoek en productieactiviteiten. Dankzij deze brede portefeuille van producten en diensten kunnen onze cliënten een flexibeler model voor geneesmiddelontwikkeling creëren, wat de kosten verlaagt en de productiviteit en effectiviteit verhoogd zodat producten eerder op de markt gebracht kunnen worden.

Met meer dan 13.000 medewerkers bij 80 vestigingen in 23 landen wereldwijd zijn wij strategisch gepositioneerd voor het coördineren van wereldwijde middelen en kunnen wij multidisciplinaire inzichten inzetten om de unieke uitdagingen van onze cliënten op te lossen. Onze cliënten omvatten farmaceutische multinationals, biotechnologiebedrijven, overheidsinstellingen en medische en universitaire instellingen over de gehele wereld.

Bij Charles River zijn wij gepassioneerd over onze rol bij de verbetering van de levenskwaliteit van andere mensen. Onze missie, onze uitstekende wetenschap en onze doelgerichte instelling werken door in alles wat we doen, en we gaan elke dag opnieuw aan de slag met de kennis dat ons werk de gezondheid en het welzijn van vele mensen helpt te verbeteren. Wij zijn trots te kunnen zeggen dat wij een rol hebben gespeeld bij de ontwikkeling van circa 80% van de geneesmiddelen die in 2017 door de Amerikaanse FDA werden goedgekeurd.

Meer informatie vindt u op www.criver.com.

Heb je vragen over de vacature of wil je solliciteren? Mail dan naar lisette.bos@crl.com.


Redactie | december 06, 2020