Biotechnicus Facilitair & ondersteunend

Je functie

Bekommer je je om het welzijn van (proef)dieren en wil je ervaren hoe het is om te werken bij een universitair medisch centrum? Dan is dit je kans! Voor ons proefdiercentrum (PDC) zijn wij per direct op zoek naar een (aspirant) biotechnicus.

Wat ga je doen?

In een universitair medisch centrum is werken met proefdieren een onmisbaar onderdeel van wetenschappelijk onderzoek. We vinden het bij het LUMC van groot belang dat er professioneel en met de grootste zorg wordt omgegaan met proefdieren. Hier ben jij als biotechnicus medeverantwoordelijk voor. Je inwerkperiode vindt voornamelijk plaats in een fokunit. Hier richt jij je op dierverzorgende werkzaamheden, het fokken en het in stand houden van transgene lijnen (muis en rat). Na je inwerkperiode blijft je functie ook voor een groot deel bestaan uit dierverzorging (75%). De rest van je tijd ga je biotechnische handelingen uitvoeren, denk hierbij aan het helpen bij kleine operaties, het zetten van injecties of verschillende vormen van monsterafname.

Wat vragen wij?

Je beschikt over mbo-werk- en denkniveau en bent in het bezit van een certificaat proefdierverzorging (13f2a) en van de juiste papieren voor Biotechnicus (13f2b). Verder heb je bij voorkeur aantoonbare ervaring in een dienstverlenende functie. Gezien je functie en de rol van onze afdeling binnen het LUMC, heb je een dier- én klantvriendelijke instelling en ben je betrokken bij het werk en de organisatie. Daarnaast ben je flexibel, accuraat en goed in staat om volgens protocol te werken. Je beschikt over spreek- en schrijfvaardigheid in de Engelse taal op minimaal mbo-niveau.

Meer informatie

Na je inwerkperiode ga je ook meedraaien met onze weekenddienst.
In eerste instantie krijg je een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar met uitzicht op verlenging.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

  • Fulltime: 36 uur per week
  • Opleidingseis: MBO
  • Tijdelijk: min. 1 jaar
  • Sluitingsdatum: 21 maart 2021
  • Salaris/arbeidsvoorwaarden: max. € 2.839,-
  • Sollicitatieprocedure: meer informatie

Je werkplek

Het PDC is aangewezen als de enige plaats binnen het LUMC waar onderzoek met proefdieren mag plaatsvinden. Binnen deze proefdierfaciliteit zijn gediplomeerde dierverzorgers, biotechnici en dierenartsen alle dagen van het jaar verantwoordelijk voor de dagelijkse verzorging van de dieren. Het PDC richt zich op het realiseren van optimale condities waarbinnen dierexperimenteel onderzoek kan worden verricht, waarbij wordt voldaan aan de Europese en Nederlandse wettelijke eisen voor de huisvesting van (knaag)dieren voor wetenschappelijk onderzoek en onderwijs. Het PDC is primair verantwoordelijk voor de basisvoorzieningen op proefdiergebied, waaronder: huisvesting en verzorging van proefdieren, fokken van proefdieren, registreren van proefdieren en het verrichten van biotechnische handelingen.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: Tineke Coenen, manager PDC
071 526 96 84


Redactie | maart 01, 2021