Spaanse instellingen stellen normen voor openheid jaarverslag

Het derde jaarverslag waarin de openheid van Spaanse biomedische instellingen wordt geanalyseerd en hoe zij het gebruik van dieren in onderzoek bespreken, heeft laten zien dat ze voorop lopen in de EU op het gebied van transparantie.

Het rapport, eind december gepubliceerd , en opgesteld door EARA voor de COSCE Transparency Agreement on Animal Research in Spanje, bevestigde dat alle 140 aangesloten instellingen een verklaring op hun website hebben staan over hun gebruik van dieren en hun belang voor dieronderzoek - een van de belangrijkste voorbeelden van openheid en transparantie.

De overeenkomst, gesloten in 2016, en nu de grootste in Europa en de wereld, omvat zowel openbare als particuliere onderzoeksinstellingen, zoals universiteiten en farmaceutische bedrijven, en dient als sjabloon voor andere overeenkomsten die onlangs in Portugal en België zijn gesloten. Voorbeelden van openheid waren onder meer opendeurdagen of virtuele bezoeken aan dierenfaciliteiten, zoals die aangeboden door CIMA van de Universiteit van Navarra , het Instituut voor Biogeneeskunde van de Universiteit van Sevilla en het National Hospital Nacional for Paraplegics.

Posted in Proefdierkundig nieuws on jan 18, 2021.

Word lid van DALAS

  • U ontvangt Biotechniek 6 keer per jaar
  • krijg je korting bij inschrijving voor de Biotechnische Dagen
  • mag je deelnemen aan Themadagen
  • toegang tot myBV
Word lid