Opmerkelijke dierstudies US Veterans Affairs - podcast

De Amerikaanse belangenorganisatie Americans for Medical Progress (AMP) heeft gesproken over het belang van dieronderzoek in een podcast voor Federal News Network (FNN)

AMP Executive Director, Paula Clifford en Communications Director, Jim Newman, werden uitgenodigd voor het programma na een eerder interview dat kritisch was over de Veterans Health Administration (VA) vanwege het gebruik van katten in onderzoek met betrekking tot dwarslaesie.

Gevraagd naar het onderzoek, zei Jim dat in 99% van de onderzoeken ratten en muizen werden gebruikt en alleen katten en honden als er een goede biomedische reden was. Hij zei tegen FNN: “VA is behoorlijk opmerkelijk. Ze hebben veteranen kunnen helpen die ruggenmergletsel hebben opgelopen waardoor ze beter kunnen ademen en hoesten om hun ademhalingskanalen vrij te maken. Dat is iets waarmee ze hen hebben geholpen. De kunstmatige alvleesklier, orgaantransplantaties - de lijst omvat zo’n 25 belangrijke items die zijn bereikt door middel van dierstudies."

Paula legde ook meer uit over AMP: "We werken veel samen met instellingen om hen te helpen met het publiek te communiceren en te delen waarom  dieren zo noodzakelijk zijn en zo belangrijk maken om biomedische vooruitgang te bevorderen."

Posted in Proefdierkundig nieuws on okt. 13, 2020

Word lid van DALAS

  • Je ontvangt Biotechniek 6 keer per jaar
  • Je krijgt korting bij inschrijving voor de Biotechnische Dagen
  • Mag je deelnemen aan Themadagen
  • Maak tevens kennis met het tijdschrift Laboratory Animals voor € 25 voor 2023
  • Toegang tot het besloten gedeelte van www.dalas.nl
Word lid