Internationale Week van Dierverzorgers en Biotechnici

2021 Internationale Week van de Dierverzorgers en Biotechnici

  • Georganiseerd door de Commissie Coördinatoren van DALAS
  • 1- 5 Februari

Tech Week
Al sinds 1999 wordt in veel landen jaarlijks de week van de dierverzorger/biotechnicus/biotechnisch analist georganiseerd. Een week voor en door biotechnici. Afgelopen najaar heeft het bestuur van DALAS besloten om ook iets te organiseren voor en door biotechnici: de eerste Tech Week! Vanwege alle maatregelen en beperkingen zal dit vooral online zijn maar zeker niet minder de moeite waard.

1-5 Februari
Vanaf maandag 1 februari tot en met vrijdag 5 februari zal er elke dag via de website van DALAS een operatie, procedure of behandeling gepresenteerd worden. De presentatie is te vinden in de Bibliotheek op het besloten gedeelte (achter de inlog) met een link naar het Forum. Hier is de ruimte tot het stellen van vragen en discussies met elkaar aan te gaan. De presentaties kunnen op elk moment bekeken worden en blijven daarna beschikbaar op de website.  Aanmelden is niet nodig, deelname is gratis.

Online Seminar
Op vrijdag 5 februari zullen Daniela Salvatori en Arend Schot ons meenemen in de anatomie en fysiologie van knaagdieren en ons informeren over de meest voorkomende pathologieën. Dit online seminar wordt gepresenteerd in 3 blokken van 9 tot 12 uur met tussendoor een kwartier pauze. Deelname aan de workshop gaat via een MS Teams meeting waarvoor, een paar dagen voorafgaand aan de workshop, een link aan alle leden wordt gestuurd. Je hoeft je hiervoor niet apart aan te melden.

Deze online meeting wordt gevolgd door een praktische workshop in Utrecht in maart. Voor deze workshop zal een inschrijfformulier op de DALAS- website geplaatst worden na afloop van de Techweek. Iedereen is welkom en krijgt de kans om deel te nemen aan deze workshop, na aanmelding. Deelnemers krijgen informatie ter voorbereiding opgestuurd en de workshop zal worden afgesloten met het uitreiken van een certificaat. Er zijn geen kosten aan verbonden omdat deze workshop gehouden wordt in het kader van de Techweek.

Workshop
De website (achter de inlog) gaat een belangrijke informatiebron worden. Na afloop van de Techweek zullen alle presentaties beschikbaar blijven en er zullen regelmatig  filmpjes en/of presentaties gedeeld worden over allerlei onderwerpen die spelen op de werkvloer. Denk aan kooiverrijking, gedragsproeven, operaties bij allerlei diersoorten, procedures en behandelingen. Een mooie aanloop naar de eerste Themadag ‘“Welzijnskompas” Actuele handreikingen in anesthesie, pijnstilling en welzijn’ die op 1 april wordt georganiseerd door de commissie Themadagen.

  • Voor vragen kan contact opgenomen worden via info@dalas.nl.
  • Heb je je inloggevens nog niet opgevraagd, doe dat dan snel via info@dalas.nl.

We wensen jullie een mooie Tech Week toe!
Commissie Coördinatoren van DALAS


Posted in Proefdierkundig nieuws on jan 29, 2021

Word lid van DALAS

  • Je ontvangt Biotechniek zes keer per jaar
  • Je krijgt korting bij inschrijving voor de Biotechnische Dagen
  • Mag je deelnemen aan Themadagen
  • Het DALAS-lidmaatschap is 25 euro per jaar
  • Combineer je lidmaatschap met het Engelstalige tijdschrift Laboratory Animals
  • Toegang tot het besloten gedeelte van de website
Word lid